Winnica Garlicki Lamus

Aktualna oferta


Wina czerwone



CUVEE

Odmiana

Marchal Foch 60%, Leon Millot 40%

Rocznik

2013

Zawartość alkoholu

11,0%

Rodzaj wina

wytrawne

Kwasowość

5,1 g/l

Cukier resztkowy

0,1 g/l

Twórca wina

Przemysław Banach



BIANCA

  Wino białe, wytrawne o słomkowej barwie .  Wyczujemy tu całą gamę owoców egzotycznych takich jak: brzoskwinie, mandarynki, banany, ananasy,  jak również intensywne nutki miodu, orzechów laskowych i konfitur. Wino bogate. W ustach gładkie i przyjemne.


Odmiana

Bianca

Rocznik

2013

Zawartość alkoholu

12,5%

Rodzaj wina

wytrawne

Kwasowość

7,1 g/l

Cukier resztkowy

0,6 g/l

Twórca wina

Przemysław Banach

Odmiana

Bianca

Rocznik

2013

Zawartość alkoholu

12,5%

Rodzaj wina

półwytrawne

Kwasowość

7,1 g/l

Cukier resztkowy

10 g/l

Twórca wina

Przemysław Banach



AURORA

  Lekkie wino, o mocno owocowym charakterze i  aromacie. Kwasowość dobrze zrównoważona. Wino dobrze ułożone, przyjemne, do picia bez specjalnych okazji.


Odmiana

Aurora

Rocznik

2013

Zawartość alkoholu

13%

Rodzaj wina

półwytrawne

Kwasowość

7,1 g/l

Cukier resztkowy

12 g/l

Twórca wina

Przemysław Banach



SIBERA

  Wino lekkie, o szlachetnym i ciekawym aromacie . W bukiecie odnajdziemy nuty kwiatu róży, miodu i świeżej trawy. W ustach delikatna kwasowość i harmonia .Wino eleganckie, dobre na wszelkie okazje. 


Odmiana

Sibera

Rocznik

2013

Zawartość alkoholu

12,5%

Rodzaj wina

wytrawne

Kwasowość

7,3 g/l

Cukier resztkowy

0,3 g/l

Twórca wina

Przemysław Banach



HIBERNAL

  Wino białe, wytrawne o niezwykle złożonej strukturze i dojrzałości. Wyraźnie wyczuwalne nuty miodu akacjowego, orzechów laskowych, dojrzałych owoców cytrusowych i kruchego ciasta. Ponad to można wyczuć aromaty brzoskwini,  czerwonego grapefrutu,  i nutka liści czarnej porzeczki.


Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie 31-120 Kraków, Al. Mickiewicza 21, fax: 12 633 62 45, 2009-2013    Redaktor    Polityka cookies

Odmiana

Hibernal

Rocznik

2013

Zawartość alkoholu

13,0%

Rodzaj wina

wytrawne

Kwasowość

7,1 g/l

Cukier resztkowy

0,3 g/l

Twórca wina

Przemysław Banach